Corona-maatregelen vanaf de start van de competitie

Onderwerp: club

Volgende nieuwe maatregelen worden tijdens de corona-crissis vanaf heden gehanteerd:

 1. Kleedkamers en douches van TTK Herckenrode blijven tot nader order GESLOTEN voor iedereen. Neem dus uw voorzorgen en kom in sportuitrusting naar ons lokaal. Wij hebben aan de bond gevraagd om een provinciaal overzicht te maken van waar kleedkamers nog open zijn en waar niet. Maar met twee kleedkamers voor dames en heren is het haast onmogelijk om deze volgens het protocol open te stellen.
 2. Eten na de wedstrijden(landelijke afdeling) wordt NIET voorzien; enkel drankje wordt aangeboden.
 3. Per ploeg (dus zowel uit- als thuisploeg), wordt een tafeltje met vier stoelen gereserveerd in de cafetaria. De overige plaatsen zijn vrij voor ouders/begeleiders en in beperkte mate supporters. De tafels zijn geschikt zodat de social distance tussen de tafels in orde is, dus laat deze tafels ook staan aub.
 4. Niet-spelers registeren zich bij binnenkomen van de cafetaria.
 5. Kapitein bezoekers laat gsm-nummer of email achter.
 6. Dranken worden aangeboden in flesjes of wegwerp kartonnen bekertjes voor koffie of warme dranken. Er is dus ook maar een beperkt aanbod aan dranken.
 7. Mondmasker verplicht in cafetaria; enkel aan de speeltafel mag het mondmasker afgedaan worden door de SPELERS.
 8. Tafelscheidsrechter blijft het mondmasker dragen tijdens het scheidsrechteren. Er wordt telkens één match geteld door de thuisploeg en één door de uitploeg, en de scheidsrechters van één club tellen steeds aan dezelfde tafel.
 9. Er is geen coaching. Niet door een speler die niet moet spelen (want die blijven in de cafetaria); en ook niet door de tafelscheidsrechter.
 10. Er wordt voorlopig geen dubbel gespeeld (dames-, recreatie- en jeugdwedstrijden).
 11. Veeg na de wedstrijd de tafel af, maar gebruik hiervoor de doekjes.
 12. Was/ontsmet jullie handen voor en na een match.
 13. Neem steeds een handdoek mee naar de wedstrijd.
 14. Indien jullie of jullie tegenstander er niet comfortabel mee zijn, moeten jullie niet wisselen van kant tussen de sets en blijven jullie een hele wedstrijd aan dezelfde kant staan. Spreek dit op voorhand af met de tegenstander, voor het inspelen. Indien jullie aan dezelfde kant willen blijven staan, bepaald de verliezer van de toss de richting. De winnaar van de toss bepaalt zoals altijd wie er begint.
 15. Spelers kunnen samen rijden met de auto, maar we (bestuursleden) raden aan om een mondmasker te dragen.

Tags (onderwerpen):