Jeugdploeg van Herckenrode kampioen

Onderwerp: club

Afgelopen zaterdag, 5 mei vanaf 10 uur was het verzamelen geblazen in het lokaal van Bree voor de finalewedstrijden van de Limburgse jeugdinterclub.

Zowel bij de jongens preminiemen/miniemen als bij de jongens cadetten/juniors streden 4 ploegen voor de kampioenentitel in een kruisfinale.

Niet minder dan 3 jeugdploegen van Herckenrode wisten tot deze kruisfinale door te dringen. Twee ploegen bij de miniemen en één ploeg bij de cadetten. De cadetten met Arthur, Vincent en Quinten hadden een zware dobber aan de ploeg uit Lipalet en verloren kansloos met 9-1 Het was Quinten die de eer kon redden en een overwinning op zijn naam liet noteren.

Bij de miniemen stonden de jongens van Herckenrode A en Herckenrode B tegenover elkaar in de halve finale.

Het werd een hard bevochten en heel nipte overwinning van de A ploeg met 6-4; het dubbelspel gaf hier toch wel de doorslag. Voor een talrijk opgekomen publiek maakten onze twee ploegen er een heel mooi en zeer sportief kijkstuk van. Meermaal kregen onze spelertjes applaus van de toeschouwers voor hun mooie balwisselingen. Een dikke proficiat aan Daan, Nona, Oliver, Thibeau, Rik en Xander.

De finale tegen de miniemen van Lipalet werd tenslotte gewonnen met 6-0 na enkele toch wel spannende en boeiende wedstrijden.

De nieuwe Limburgse kampioenen Thibeau, Rik en Xander mochten vervolgens de beker in ontvangst nemen uit de handen van de Limburgse verantwoordelijke. Daarbij kregen ze als verrassing alle drie een mooie beker als herinnering aan dit evenement uit de handen van een enthousiaste ouder.

Aan alle deelnemers een dikke proficiat vanwege jullie club.

Tags (onderwerpen):