VIJF FINALES EN VIJF MAAL ZILVER

Onderwerp: tornooi

Op zaterdag 3 en zondag 4 januari 2015 hadden de Provinciale kampioenschappen plaats in de sporthal te Hechtel-Eksel.

De spelers van Herckenrode deden het verre van slecht en mogen terugblikken op een voor hun geslaagd tornooi. Daar waar het op zaterdag (Jeugd) maar „een mager beestje” was op gebied van deelname, zag het er zondag enigszins beter uit.

Met twee tabellen van elk 32 stak de E-reeks in verband met het aantal deelnemende spelers met kop en schouders boven de andere reeksen uit. Laat het nu net in deze reeks zijn dat twee spelers van Herckenrode de halve finales bereikten, namelijk Talant Verhoeven en Bruno Geens. In een onderlinge confrontatie was het Talant die de overwinning behaalde tegen zijn trainingsmaatje Bruno (Brons) Na een spannende finale met wisselende kansen diende Talant nipt zijn meerdere te erkennen tegen Daan Jansen(Bree) Talant behaalde een zeer verdienstelijke zilveren plak.

Bij de dames D speelde ook Lien Willen van Herckenrode de finale tegen Hanne Eerdekens van Lipalet. Na een eerste setwinst diende Lien haar meerdere te erkennen; tegen de fel gesneden ballen van Hanne had Lien de resterende sets geen verhaal en moest ze voor de zoveelste keer genoegen nemen met de zilveren medaille.

Ook bij de dames NG stond Herckenrode in de finale; Elke Lambrechts speelde voortreffelijk maar moest nipt de duimen leggen tegen Hannelore Van Laer uit Morata. Elke naar het podium met zilver; helemaal niet slecht voor haar eerste deelname aan een tornooi.

Bij de meisjes juniors was het Sally Vandebroek (C-speelster) die de finale bereikte en het hierin diende op te nemen tegen Eline Loyen (A-speelster) Sally speelde een mooie finale en behaalde verdienstelijk de zilveren medaille.

Tenslotte speelde Jimmy Vaneyck en Youri Cools de finale bij de dubbel jongens -21 jaar en ook hier werd het de 2de plaats en de zilveren medaille.

Andere medaille-winnaars van Herckenrode waren: Sally Vandebroek 3de Dames C, Jaak Stappers 3de plaats heren +60, Elke Lambrechts 3de plaats cadetten meisjes, Jimmy Vaneyck 3de plaats jongens -21, Liene Groenen-Elke Lambrechts 3de plaats cadetten meisjes, Sally Vandebroek- Emma Vermeersch 3de plaats dubbel meisjes juniors, Liene Groenen en Tim Polders 3de plaats dubbel gemengd miniemen, Maury Bauwens en Sally Vandebroek 3de plaats dubbel gemengd juniors, Lennart Schorpion en Gwen Ceux 3de plaats dubbel gemengd -21.

Proficiat aan alle deelnemers, coaches, ouders en supporters.

Tags (onderwerpen):