Weer Herckjes uitgedeeld op het clubfeest

Onderwerp: evenement

Afgelopen zaterdag organiseerde onze club haar jaarlijks clubfeest. Zo’n 120 mensen kwamen mee het seizoen afsluiten. Na de receptie stond het ‘Gala van de Gouden Heckjes’ opnieuw op het programma. Voorzitter van het jeugdbestuur Niels verwelkomde de aanwzezigen en na de intro in powerpoint, die aandacht had voor de vorige edities en winnaars. Presentatoren Robin en Lennart verschenen dan op het toneel en gaven de aftrap met de kampioenhuldiging. Iedereen die het afgelopen seizoen iets mooi behaalde werd in de medailles gezet.

Geen gala zonder gouden herckjes natuurlijk. Het publiek mocht zich opwarmen om te stemmen terwijl de zes genomineerden van ‘Jeugdspeler van het jaar’ de revue passeerden. Het sportjaaroverzicht gaf een mooi overzicht van alle cluborganisaties van het voorbij seizoen: van de tweede plaats van onze club op het beachvolleybaltornooi in Tuilt tot een live-stream van de zaal tijdens het clubfeest.

Het eerste herckje dat werd uitgereikt was voor ‘Regelmaat van het jaar’. Dit herckje kijkt naar het aantal gespeelde matchen en aantal gewonnen matchen. Joachim Vanoppen won. Tijd voor het publiek weer en ditmaal mochten ze stemmen voor ‘Ploeg van het jaar’. De clubkampioenen werden vervolgens gelauwerd en daarna werd het herckje voor ‘Vooruitgang van het jaar’ uitgereikt. Trainers beslisten over de genomineerden en Nick Blokken won. Voor de ‘Supporter van het jaar’ werden vier aanwezigen uitgenodigd om mee te doen aan een kwis (mét een heus afdruksysteem dmv computermuizen) met vragen over onze club. Kathy Guedens wist de meeste punten te scoren op acht vragen. Vijf genomineerden ook voor ‘Seniorspeler van het jaar’. Het publiek kreeg weer te kans om één en ander te bepalen voor dit herckje. Nog even de ‘Manager van het jaar’ bekend maken en zoals velen verwacht hadden, gebaseerd op de stand na week 20, won Jean Verlaek het herckje.

Honger krijg je van dit alles en het was dan ook tijd voor het pastabuffet. Ne keer iets anders dan de bbq en het smaakte zeker. De publiekstemmen werden geteld en de powerpoints met de scoreboarden op werden nog aangevuld met deze stemmen.

Na de pauze volgde dan de stemming. De website jury en vakjury hadden vóor het clubfeest hun stemmen al doorgestuurd, maar het aanwezige publiek had de helft van alle punten in handen dus kon nog serieus de boel omgooien. Het publiek mocht per categorie 3 ploegen/spelers aanduiden en belonen met 1, 2 of 3 punten.

Bij ‘Ploeg van het jaar’ stond de B-ploeg na de vakjury en website jury helemaal vanboven met 24 punten (2 x het maximum). Uiteindelijk volgde het publiek ook (zij het nipt want maar 3 stemmen voorsprong op de H-ploeg) en werd de B-ploeg de winnaar. Niet verwonderlijk gezien het de enigste ploeg was die dit jaar promoveert. Punten: website+vakjury+publiek = Totaal (plaats)
A-ploeg: 10+7+12= 29 (5e)
B-ploeg: 12+12+24= 48 (1e)
D-ploeg: 8+8+14= 30 (4e)
H-ploeg: 7+7+16= 34 (2e)
J-ploeg: 6+10+20= 32 (3e)

‘Seniorspeler van het jaar’ dan. Ook niet gemakkelijk en tijdens de spannendste puntentelling in jaren won Jordi Peeters met 1 punt verschil op Kristel, die van het publiek (ook nipt) de meeste stemmen kreeg.
Punten: website+vakjury+publiek = Totaal (plaats)
Jakob Pagnaer: 8+8+12= 28 (5e)
Jordi Peeters 6+12+20= 38 (1e)
Kristel Coemans 7+6+24= 37 (2e)
Michel Christiaens 10+10+16= 36 (3e)
Robert Put 12+7+14= 33 (4e)

Als ‘laatste jeugdspeler van het jaar’, dat de laatste jaren gewonnen werd door Wout. Dé vraag was of Wout het dit jaar opnieuw zou halen, want de concurrentie bij Jeugdspeler van het jaar is toch altijd stevig. Hieronder ziet u de punten, en jawel, Wout Jacobs won opnieuw, met een hele grote voorsprong bij het publiek trouwens. Na de vakjury en website-jury was er wel een ex aequo tussen Wout en Maury dus spannend was het wel.
Punten: website+vakjury+publiek = Totaal (plaats)
Jimmy Vaneyck: 6+6+12=24 (5e)
Joachim Vanoppen: 7+8+16= 31 (3e)
Lennart Schorpion: 8+7+14= 29 (4e)
Maury Bauwens: 12+10+20= 42 (2e)
Sally Vandebroek: 6+6+10=22 (6e)
Wout Jacobs: 10+12+24= 46 (1e)
Nieuw dit jaar was dat de spelers op de tweede en derde plaats in deze categorie ook een herckje kregen: een zilveren dus voor Maury en een bronzen voor Joachim.

Jean nam vervolgens even het woord om zijn spelers van de laddercompetitie van de woensdag training te vermelden.

Daarna werd er nog wat nagekaart bij een pot en een pint en ondertussen werd er ook afgewassen (amai wat een berg) en de zaal terug in orde gezet.

We willen graag iedereen bedanken die aanwezig was en ook IEDEREEN bedanken die meegeholopen heeft de afgelopen dagen en weken om dit alles mogelijk te maken. Een dikke merci want we hadden echt heel veel helpers die in de weer waren.

Tot de volgende.

Tags (onderwerpen):