24uren 2011-2012: De geschiedenis herhaalt zich

Onderwerp: evenement

Afgelopen weekend vond in ons lokaal de traditionele ‘24uren van Herckenrode’ plaats. Uitzonderlijk rond Pasen omdat we rond Kerstmis geen geschikt weekend ter beschikking hadden. Maar geen nood, Jezus had nog vanalles op het programma staan dus het verlengde weekend van Pasen leek ons ideaal. Vrijdagavond werd er gestart met het clubkampioenschap Enkel. Zo’n 30 clubleden deden hieraan mee en ze werden in eerste instantie opgedeeld in poules. Al meteen vielen de sterke resultaten van onze jeugdspelers op. Rik, Joachim, Lennart, Niels en co wisten zich praktisch allemaal te plaatsen voor de hoofdtabel. De uiteindelijke halve finales gingen dan ook tussen Robert P & Joachim enerzijds en Patrik & Rik anderzijds. De finale - een heruitgave van vorig jaar - tussen Robert en Patrik werd uiteindelijk opnieuw gewonnen door Patrik. De chouffe heeft alleszins gesmaakt.

Tijdens de nacht werden er verschillende alternatieve pingpongvarianten gespeeld. Vooral pluspong viel in de smaak. Zo’n 10 leden bleven voor de nacht. Om 8u00 vervolgens stond er een heel ontbijtbuffet klaar voor deelnemers en sympatisanten. Het grootste deel van het zaterdag programma van de 24uren stond traditioneel open voor de groepen van wo-za. Zowel de ‘Reis rond de wereld’ voormiddag en de junior clubkampioenschappen namiddag weren een schot in de roos. Maury werd onze nieuwe junior clubkampioen na winst in de finale tegen Bruno. Diezelfde Maury werd samen met Ruben ook dubbel junior clubkampioen. Tussendoor kregen de deelnemers ook nog lekkere pannenkoeken voorgeschoteld op de tonen van de ‘Top 1000 de Luxe’ van Radio Nostalgie.

Om vijf uur kwamen dan de spelers voor het laatste onderdeel binnen gesijpeld: het clubkampioenschapn dubbel. Hier waren er 15 teams die meededen en de uiteindelijke finale ging tussen Bert-Patrik en Bruno-Kristel. Ook hier dezelfde winnaars als vorig jaar. Benieuwd of onze clubkampioenen volgend jaar een Ierlandje doen en drie keer op rij winnen.

Bedankt aan iedereen die aanwezig was en vooral een dikke pluim aan alle helpers die een handje toestaken!

Tot volgend jaar.

Tags (onderwerpen):

Reacties

Wij hebben weeral volop genoten van het uitgebreid ontbijt dat het jeugdbestuur aangeboden heeft. Spijtig genoeg moesten wij vaststellen dat de belangstelling elk jaar afkalft. Als iedere jeugdspeler die meedeed aan de 24 uur en iedere jeugdspeler die zaterdagmorgen komt trainen zijn ouders zou overhalen te komen ontbijten, dan zou onze kantine te klein zijn en krijgt het jeugdbestuur de erkenning die het vedient voor al de inspanningen. Aan de prijs kan het niet liggen (€ 3 p.p.), men zou haast beschaamd zijn een tweede tas koffie te bestellen. KOKENETEKE IN HET SERREKE