Geschiedenis

Onderwerp: jeugdbestuur

Geschiedenis van het jeugdbestuur

Hoe zijn we nu eigelijk gestart? Wel, het Jeugdbestuur werd officieel op 2 februari 2000 opgericht in het kader van het jeugdsportcharter van de stad Hasselt. Oorspronkelijk vond onze club hiervoor 9 enthousiaste leden die zich wilden inzetten voor de jeugd.

Bedoeling was om activiteiten voor (hoofdzakelijk) de jeugd te organiseren. Meer dan vier jaar verder en een pak ervaring activiteiten rijker zetelen er 17 leden in ons jeugdbestuur waaronder 15 actief-vergaderenden. Met ons allen proberen we seizoen in seizoen uit iedereen het naar z’n zin te maken in onze club.

Het jeugdbestuur organiseert niet alleen activiteiten: we staan ook dikwijls in voor de toog te doen (bijvoorbeeld tijdens het provinciaal criterium), verven en kuisen van de vloer, uittrekken van onkruid, sportkampen geven (waar we versterkt worden door andere jeugdspelers) … en nog zoveel meer.

Ook de organisatie van het clubfeest en de 24 uren zijn voor de rekening van het jeugdbestuur.

U ziet het, heel gevarieerd dus. Als u de foto’s van de jb-activiteiten wilt bekijken dan kan u hier terecht. Oudere foto’s vindt u bij de seizoenen-albums.

Het JB-vergaderlokaal

We gaan nu ff terug in de tijd. Op 19 oktober 2002 startte onze ploeg met het redelijk krottige lokaal op de 1e verdieping om te vormen tot een chic vergaderlokaal. Het kostte ons bloed, zweet maar geen tranen en het loonde zeker de moeite. Het resultaat mocht en mag zeker gezien worden: tis een ruimte waar we al veel plezier aan hebben beleefd en waar we nog veel plezier aan zullen beleven. Hieronder ziet u enkele foto’s die perfect illustreren vanwaar we zijn vertrokken hoe het er nu uitziet.

  • Als uitgangspositie beschikten we dus over een ruimte met vele mogelijkheden maar dat we nog veel werk eraan zouden hebben, daar was iedereen het over eens.
  • Handen uit de mouwen op 19 oktober: klaar om de eerste van de twee witte lagen te leggen. Een hele klus maar wel plezant.
  • Na de 2 witte lagen tijd voor de gele laag verf erover. Een heel verschil. Ook een plafond werd in elkaar gestoken.
  • Het lokaal was af op 15 december. Er zijn lijsten ijgevoegd, een tapijt werd gelegd en schone gordijnen. Wees gerust, de kerstboom is al lang verdwenen.

Dank aan iedereen die meehielp: vele handen maakten inderdaad licht werk. In totaal werd er zo’n 6 dagen intensief aan gewerkt. Met speciale dank aan Robert voor de vele hulp en raad!

Tags (onderwerpen):